Koselig om du vil følge meg.

torsdag 15. oktober 2009

Å GJØRE SINE GLEDER SMÅ.

Om å gjøre sine gleder små.. Som dere vet så går helsetilstanden min opp og ned. Noen dager er bra og noen er veldig slitsom. Du blir så strålende fornøyd de dagene du faktisk klarer å gjøre enkelt husarbeid , eller at du får kommet deg av gårde for å handle. Dagligdagse ting for de fleste, men ikke for oss som lever med kroniske sykdommer. Du våkner om morgenen og starter dagen med nok medisiner til å utgjøre dagens frokost og håper at de hjelper litt. Så tenker du at i dag blir en bra dag . Mulig du kan få sy litt eller lage noen kort, skrive et blogg innlegg, gre noe. De dagene du klarer det gir deg de må gylne øyeblikk du trenger for å gå videre. Du lever for de øyeblikkene. De skal fylles med alt du ikke kan når kropp og lunger protesterer. Når vær muskel i kroppen står i spenn og du er utmattet av hosting. Jeg har forstått at det er mange av oss som har det slik. Det er da det er de små lyspunktene du finner fram . Ikke så betydningsfullt for mange men for meg kanskje akkurat det som gjør min dag litt bedre. De dagene blir det bilder av fugler og det som er nært jeg viser dere. Muligens ikke så spennende for dere , men det er de som gjør min dag bra. Når det ikke er krefter til å gå lengre enn til sin egen hage. Så her er min dags lyspunkter.
Her ventes det for å innta dagens første måltid,
Som går unna i en fart
Ikke mye igjen her nei.
Det må da finnes et frø til meg.
Vi får gjøre oss klar til neste servering.
Et toalett besøk i mellomtiden er en lur ide!
Du rekker fremdeles å være med på gavetrekning . Trekkes på søndag.

17 kommentarer:

Tullik sa...

Så flotte fuglebilder. Tips er å kjøpa fuglefrø på Felleskjøpet, større sekker og mykje billigare. (Men sjølvsagt tyngre å få i hus...) mater nemlig fuglane flittig sjølv og kjenner meg godt igjen i gleden med å sitja å sjå på dei. Her er det flest kjøttmeis, og andre meisefugler. Og nøtteskrika , 4 stk i fjor vinter,som er røvaren på vårt fuglamatehus. Har også lyst å nemna at eg også forstår gleden din med dei gode dagane der ein klarer å gjera noko, og også korleis det er å ha dei andre dagane. Eg har ein kronisk sjukdom, men har no fått hjelp for min utmattelse (som eg har hatt meir og mindre i 12-15 år), og det kjennest som eg har fått eit nytt liv. Blei visst ein lang kommentar men ville bare formidla at eg føler med deg og forstår i alle fall noko om korleis du har det. Ynskjer deg mange fine dager framover !!

Villmarkstausa sa...

Ja slik går dagene for både den ene og andre;-)) Vi som har hobby er heldig, tenk på alle de som ikke har det. Hvor kjedelig og meningsløst livet blir da. Du tar noen fantastiske bilder.
Har du tenkt på at mange blad og magasin gjerne kjøper bilder.
Ha en fin dag!

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Du har så nydelige fuglebilder!
Her hos meg er de små gleder også viktig i hverdagen. Har besøk av småfugler hver dag. Etter at jeg kjøpte en "Trekubbe" med fuglemat i, kommer også Flaggspetten innom.
Her på Østlandet har vi en fantastisk fin høstdag!
Ha en fin dag!:)

Trollkåno sa...

Er so nydelege, dei fuglebildene dine, gjerne meir av det.........
Klarar nok ikkje heilt å forstå korleis det er å ha det slik som du, sjølv om eg prøver...eg som er so heldig å vere "frisk og rask"......er umåteleg takknemmeleg for det, meir og meir eigentleg.
Ser at du veit å setje pris på gode dagar....håpar du får mange slike framover....
God torsdag!

naturglede sa...

Aldeles bedårende bildeserie. Så godt du klarer å glede deg over de små ting. Det er de øyeblikkene vi har flest av i livet, men som mange ikke oppdager. Ønsker deg en fin høstdag:)

irina sa...

Heisann !! jeg sender mamasen lykkeønskninger jeg !!
Hvordan får du til å ta bilder av fuglene så nære....

Klem

bodil sa...

Hei.Nydelige fule bilder.Vanskelig for oss som er frisk og rask å fårstå hvordan dere som ikke er det har det.Trur jeg.Må vell føle det på kroppen.Vi tar det som en selvfølge.Att sånt sjer ikke meg men bare andre.Får være velldig gla att vi får stå opp og være frisk å tenke på dere som ikke har det så gått...Ha en riktig fin Høstdag Stå på og ikke ji opp.Klem fra Bodil.

Marie sa...

Det gjeld å sette pris på dei gode tinga i livet ja.

Eg kan nok ikkje sette meg heilt inn i din situasjon, men kan tenke meg at det er grusomt med ei kjensle av å ikkje få nok luft og hosting i tillegg. To av barna våre hadde astma då dei var små, det var til tider svært slitsomt.
Sjølv har eg slite mykje med muskulaturen, har meir eller mindre kroniske smerter. Heldigvis er eg blitt eindel betre dei siste åra, så no er det ikkje verre enn at eg klarer jobben min.

Så til fuglane; eg blir iallefall aldri lei fuglebilde! Eg likar fuglar veldig godt og matar dei heile vinteren. Dessutan er det fint å få komme ein gråspurv så nær som her og sjå kor vakker han er.

Ønskjer deg gode dagar med både små og store gleder :)
KLEM

Anne Britt sa...

Heldig er den som ser alle småtingene rundt oss...

Maja sa...

Heisann;)
Kjekt at du blir med på feiring;)
Pusen begynner å bli ganske varm i trøyen...ser ut til at hun trives inne;)
Så herlige småfugler du har fanget med kamera!
Kroniske ondter er ikke noe særlig kjekt å leve med, men vi må jo bare gjøre det beste ut av det;)

Ønsker deg gode dager med mange små gleder;)
Klem

Strikkebesta sa...

Hei, eg blir enda meir imponert over dei flotte fuglebileta dine når eg veit at du strevar med sjukdom og smerter. Du må ha utvikla ein god teknikk som får til å knipe desse uyre raske små skapningane! Herlege bilete har du i alle fall:) Mannern min og eg oppdaga først sist vinter kosen med å følgje med på livet rundt fuglebrettet:) Vi begynte å rapportere til kvarandre og sette nesten namn på gjengongarane, og humra over pensjonist-tendensane vi oppdaga hos oss sjølve:) Det er jo nokre år før eg er pensjonist, men når eg kan kalle meg Besta har eg vel eit ok alibi for å glede meg over småfuglane også, vel? Håper du får mange gode dagar framover hausten!

Røsslyng sa...

Så flotte spurvebilder! :)
Det å sette pris på de små tingene som betyr noe i hverdagen og glede seg over de tingene man faktisk mestrer i stedet for å sammenligne seg med "alle dem som fikser alt" og føle seg nedfor for alt man ikke klarer selv om man aldri så mye vil er kjempeviktig.
Ha en koselig høstkveld videre!

Ruth sa...

Verkelg flotte fuglabilete. Det er ikkje alle som har evnen til å gle seg over dei små nære ting, men den har iallefall du.
Eg vert ikkje lei dine fugler eller roser, eg gler meg over kvart bilete du viser.
Ta vare på deg sjølv.

Stubbetufsa sa...

Flott innlegg, Laila-Karin!
Du har en egen evne til å se det positive i livet! Måtte jeg også klare det, når tingene butter mer imot. Skal ha deg som læremester, kjære deg! Klem!

Ruth sa...

Det er heilt ok.
det var eigentleg fargen grøn eg utfordra deg på.....
Ha ein fin dag.

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Må bare si det igjen. Du tar sååå flotte bilder, at jeg blir helt misunnelig. Ha en flott helg. Klem Jorunn

Spurven sa...

De fuglene er personligheter, vet du!

Og du fanger øyeblikket så presis og vakkert!

Takk igjen, Laila-Karin!