Koselig om du vil følge meg.

fredag 18. september 2009

Jeg vil leve livet.

Over tid nå har tankene mine hvert okkupert av et valg jeg må ta. Som dere alle vet så sliter jeg med lungene. Dette blir ikke bedre selv om noen dager er bra. Jeg har en moped bil til å komme meg rundt med, men etter mye tenking fram og tilbake er jeg kommet fram til at dette ikke er det jeg trenger. I denne lille saken sitter du inneklemt som i en hermetikkboks. Den er grei nok til å kjøre til butikken med, men jeg savner følelsen av å være på tur , å komme meg mer ut i skog og mark og ikke bare ett par hundre meter rundt der jeg bor. Tankene mine har derfor kretset om det å få en el .rullestol beregnet på skog og mark som gir meg den frihet jeg vil ha , og større muligheter til å nyte naturen som jeg er så glad i. Og ikke minst damer , ta bilder av annet en roser og bier. Jeg synes samtidig dette er vanskelig, det blir så definitivt at jeg har følelsen av å gi meg over. Jeg brukte rullestol fra og til i ett år og opplevelsen var ikke bare positiv. I det du setter deg opp i en slik stol har folk en tendens til å tro at du er mindre begavet ,og snakker over hodet på deg. Jeg har skjønt at jeg får heve meg over det og nå satse for fullt slik at jeg får leve livet mens jeg lever. Det kommer til å bli vidunderlig deilig å få virkelig boltre seg i skog og mark. Så får jeg bruke bena når jeg kan. I mellomtiden damer får dere nøye dere med mine roser. Ha en fantastisk helg. Klem fra meg som snart gjør skogstiene utrygge.

25 kommentarer:

torleif ann karin sa...

God morgen Laila. Må si det er litt vondt å lese at du er så redusert, men du ser jo det positive i det, og det å kome seg ut betyr jo så mye. Så jeg håper du får en sånn rullestol du snakker om raskt, så du får de opplevelsene du lever for. Det å være frisk er ingen selvfølge, og vi må leve i nuet...alle sammen.
vakre roser fra deg idag også, og vi elsker dem.
Ha en fin dag.
Klem Ann<3

Black Feathers sa...

Et vanskelig valg, jeg vet. Jeg sitter selv i rullestol i perioder, og har opplevd det samme som deg. At folk snakker en over hodet. Jeg er nok aldri så direkte mot mennesker som når jeg sitter i rullestolen. Jeg nekter å la meg kue eller bli trykkt ned.
Jeg synes det er FLOTT at du har tatt det valget som gjør at du kan ut i naturen og gjøre det som DU liker. For det er jo så viktig, det er ditt liv det gjelder og prøv å ikke bry deg om alle de andre. Noe som jeg vet ikke er så lett.
Jeg synes du er en sterk dame om valgte å kunne nyte livet ute. Det er så fort gjort å "grave" seg ned hjemme.

Og du... Roser er min favoritt blomst og jeg bare nyter synet av dine vakre roser ;)

Ha en fantastisk dag og nyt livet ;)

Marit sa...

Nydelige roser du viser oss.
Gleder meg på dine vegne om du får komme ut i skog og mark som du nok er glad i.
Du får heve deg over de som "ser over" rullestolen. Ofte bedre med en "lidelse" som synes tydelig. Snakker av erfaring.
Gleder meg til å se bilder fra dine turer ut i naturen.

Hanne sa...

Du er en tøff dame, som klarer å uttrykke det andre ikke helt klarer å formulere.
Ønsker deg en god helg.

Bestemor Drillo sa...

Det ville jo være helt fantastisk for deg å komme deg mere ut i naturen med fotoapparatet.
Håper pusten blir bedre i den klare høstlufta !
Ha en fin og solrik helg !

Tovepia sa...

Skjønner dette er vanskelig, men her er jeg enig med deg, du får heve deg over de uvitende og tenke på hva som gagner deg.
Uansett, du er tøff!
Håper dagen idag blir en god dag og at du får ei god helg!
Klem fra meg;)

Helen sa...

Synes du er tøff jeg! Stå på!
Klemmer til deg.

Besta sa...

Hev deg over de uvitende og kom deg ut er min oppfordring. Det må være flott for deg med en el.rullestol så du kan komme deg rundt litt mer.
Kos deg i helga.
Klem fra Marilyn

Anne Britt sa...

Ja, kom deg opp i rullestolen med fotoapparatet. Vi trenger rosene dine! Og deg!Og vi trenger at du kommer deg litt lenger. Og ikke bry deg om uvitenhet. Trodde forresten ikke at folk tenkte slik lenger. Her i byen ser vi "oppegående" folk som suser rundt i rullestolene sine daglig...Og det er så flott! Du er en fantastisk dame som greier å spre gleder mange mil av gårde, f.eks til meg...

ralfefarfars paradis sa...

Jeg ønsker deg mange gode turer og fine stunder i skog og mark- og mange nydelige bilder er jeg sikker på at du kommer til å ta;) Ha en fin fredag!

Thusnelda sa...

Du klarer det Laila, du klarer å skape lysglimt i min verden, vil berre takke deg og ønsker deg LYKKE !

Anne-Berit sa...

Så klart du må få deg en rullestol så du kommer deg ut i naturen.Og andående de som snakker over hodet på deg,så sier det mer om dem enn om deg,skamme seg skulle de som ikke vet bedre.
Når det gjelder rosebildene dine,så er de aldeles nydelige.Du er en flink fotograf,så jeg gleder meg til å se bildene du får tatt når du kommer deg ut i skog og mark.Hjertelig lykke til,og god helg.
Klem fra Anne-Berit.

Villmarkstausa sa...

Hei
Du er ei TØFF dame. Kjøp deg en terrengbil på blå resept;-))
Du får dekket mye av det offentlige, men det er mye papirarbeid.STÅ PÅ!!

Kaos sa...

Hallo ! Håper alle dine ønsker går i oppfyllelse,
I Norges land er det utallige skogsveier som er i fantastisk god stand, ingen problem om du har det rette framkomstmiddelet. Ha ei fin helg. Helsing Kaos og Thusnelda (Rugosa)

Lunalu sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen! Føler meg nesten dom som klager over en forkjølelse! Håper dine ønsker går i oppfyllelse og at du kan ta masse fine naturbilder!!!
Og takk for at du deler så mange bilder av vakre roser! Ønsker deg ei flott helg!
Klem fra Lunalu

naturglede sa...

Opp i stolen og kjør ivei! Mange mennesker er litt "redde" for de i rullestol, men det er bare fordi det er ukjent land for dem. Lykke til på tur, og kos deg!

Hege sa...

Takk for tankevekkeren..., du er tøff syns jeg:-)
Og tusen takk for vakre bilder!
Riktig god helg, klem Hege.

Troen og Haapet sa...

Hei på deg!
Jeg jobber med funksjonshemmet ungdom..og der er det en av guttene som har et vidunder av en elektrisk rullestol, som han er så stolt av..med rette! Den tar seg fram nærmest over alt, og fort går den også!-et meget godt alternativ for friluftsmennesker, som deg!
Å komme ut i den frie natur er så oppbyggende på alle mulige måter!Man trenger å kjenne vinden i håret!
-Så ikke vent- Send de søknadene som skal til, slik at vi også får glede av flere av dine vakre naturbilder;)
PS!Du har en veldig fin hund, som også ville blitt kjempeglad;)..men hva slags rase det?
Ønsker deg en strålende helg;)

Katrine K sa...

Vakre bilder, vakker blogg. Jeg skjønner at det er et vanskelig valg.

Trollkåno sa...

Det trur eg var ein god idè...det viktigaste er at du har det best mogleg......lukke til!!!

Stubbetufsa sa...

Du har noen valg å ta, ja.
Jeg har erfart hvor tungt det er å måtte legge jobben på hylla, og leve med at jeg ikke klarer den mer. Det er selvreduserende, altså.
Må jobbe seg opp igjen, stadig.
Du, hvis du sitter i rullestol, og noen snakker over hodet på deg, grip ordet og spør om de har problemer med synet? Huff, så trist!
Hvis jeg havner i rullestol og opplever dette, klarer jeg nok ikke å holde munn! Jeg kommer til å prate ofte og høyt, og ikke være nådig!
Såhh, der kom det ut!

Ruth sa...

Eg tykkjer rosene dine er vakre...
Slike valg er alltid vanskelige, men hev deg over alle dei som "ikkje ser"....
Tenk heller på det du sjølv kan oppleva ved å få ein slik stol, og ta vare på dei gode stundene i naturen.
STÅ PÅ, du er ein flink fotograf og eg gler meg til å sjå naturbileta dine...
God helg.

Living next to me sa...

hei og hopp , du jeg har en venninne som tenkte det samme som deg, så fikk hun en sånn og siden har INGEN SETT HENNE.
For nå er hun på farta støtt , ut i skog og mark ,på kjøpesenter , cafe,er , og alt hun ikke orka før, med hunden på slep ...ingen prater over hodet på henne for folk syntes den er litt"kul" .
Så kast deg uti det...og ser noen over hodet på deg så tenker jeg du får det fort ned...
Jeg meldte meg inn i husflid laget her ...og vet du.,,jeg skrev jeg hadde meldt meg inn i husmorlaget hahaha...der vil de ha meg. eller omvendt...men før folk tenker tsjik tsjik ..det er HUSFLIDLAGET , og jeg skal være sjåfør for gamle damer som skal på eldre sentre hver 2 uke i tillegg , de holder til samme sted , så der ble jeg lurt gitt ..
Hjelp hva har en gjort ...bare fordi hvorfor ikke begynte på jobb...og da ..åh nei nå må jeg ut av døra ellers klikker jeg..,1 time tok det...men altså ikke HUSMORLAGET huff..sorry til dere som måtte være der men det blir feil her...tenk så masse fint du får tatt bilder av...åh gosh jeg har 2 ben og bruker de nesten ikke , shame on me....

sylysten sa...

Det var sterk lesing. Har vært å lest innlegget flere ganger, og tenkt ut mange forskjellige kommentarer, men ordene vil liksom ikke helt forme seg sånn som jeg gjerne vil. Selv nå styrer jeg litt, mon tro om det er fordi det ligger litt i bakhode at jeg sitter her og har fått meg vaskehjelp, fordi jeg synes vasking er drepens kjedelig, og jeg vil mye heller sy..... Det er liksom mine små problemer, og så kommer du med ditt innlegg...... Det setter ting litt i perspektiv liksom...;o)))
Håper nå iallefall at du får deg det terrengmonsteret du vil ha;o) Og at du kommer deg ut, og får oppleve det du har lyst til, (da drypper det nemlig litt på oss også, i form av nydelige bilder);o))))
Og så håper jeg at om noen overser deg i stolen, så får du enten ignorere de, eller daske de hardt i hodet med håndvesken;o)))
Ha en flott helg Laila Karin, og kos deg masse.
Klem
Linda;o)

Brit. (lille meg) sa...

Av en eller annen grunn er det som du sier, Laila: Når man kommer opp i en rullestol, har folk en tendens til å tro at man er mindre begavet og de snakker over hodet på deg. Jeg vet det, for mannen min satt noen år i rullestol. Dette skjedde også når han hadde taleevnen. den mistet han dessverre på slutten, men det var ingenting som feilte forstanden av den grunn....
Jeg ønsker deg alt godt, håper du får hjelp med dine problemer!