Koselig om du vil følge meg.

mandag 17. januar 2011

Kan noen hjelpe

Etter mye diskusjon med meg selv om behov for en kjøkkenmaskin
så kom jeg fram til at det absolutt var til stede.
Før gikk det som en lek å slå sammen en brødeig for hånd
men nå er ikkke kreftene der.
Min gamle Kenwood sa farvel i fjor etter 38 år.
Valget falt på denne 



Kenwood major , ikke  den dyreste men helt grei til mitt bruk..
Nå har jeg sett at mangen av dere lager knekkebrød
og håper derfor at noen kan hjelpe meg med en god oppskrift.
Den må kunne stekes uten varmluft,da varmluften i min komfyr ikke virker..
Forsøkte en oppskrift i dag , det gikk sånn passe. De var sprø og fin 
men jeg liker de litt porøs.
Noen som har en god oppskrift?
Tar gjerne i mot en god oppskrift på passe grovt brød og.

Nå går klokken mot ett og det er på tide å finne sengen.
Jeg  har hatt min alene time og kroppen for roet seg ned.
Den timen må jeg bare ha.
Riktig godnatt alle sammen
Klem


26 kommentarer:

Tussi sa...

Gratulerer med ny kjøkkenmaskin - skal si den gamle holdt lenge!
Har sett mange oppskrifter på knekkebrød på div. blogger, men har ikke fått prøvd noen enda, så der kan jeg ikke hjelpe deg.
Men lykke til, og ha en fin uke :)

josimo sa...

Du har gjort et godt valg!
Den vil du få mye glede av.
Ønker deg en god start og flott foto uke

aase sa...

Maskinen er super. Har dessverre ikke noe oppskrift til deg for jeg har ikke prøvet den jeg fikk for et par år siden enda.....hmmmm!!

lurte egentlig på hva slags kamera og objektiv du har jeg....for de fuglebildene dine....de er råååååååååå al0tså......

Ha en finfin mandag!!

Klem aase

Tovepia sa...

Jeg baker de som kalles Mimmis knekkebrød, men de er ikke porøse, men sprø, skikkelig gode. Det var TV2 som haddeoppskrifta, og der finner du vel den ennå;)
Har selv en gammel Major og liker den.
Ha en god dag, klem;)

Black Feathers sa...

Gratulerer med den nye kjøkken maskinen, den var virkelig flott.
Oppskrifter er jeg ikke så god på så her er jeg nok til liten hjelp.

Ha en flott dag ;)

Mine Blomster sa...

Bra valg av maskin. Selv byttet jeg ut min som var blitt 40 år i en Kitchenaid. Angrer på at jeg ikke kjøpte som deg, en Kenwood...!!Den maskinen jeg har nå..er bare moderne men ikke god nok til mitt bruk. Og her lages det MAT!!!!! ;O)
Jeg har en meget god oppskrift, men det er hjemme. Kan jeg ikke komme tilbake til deg, når jeg er hjemme igjen. Så skal du få noen gode knekkebrød...om ikke noen rekker det før meg da! ;O)
Godt Nytt År til deg. Skjeldent innom her nå, da tiden går til full jobbing og familie. Sitter nå å jobber med noe som heter Turbo Cad... Jeg tegner med data program og lager web sider.... Tøft men slitsomt, kombinert med barn med ekstra behov. Men det er utrolig hva man klarer. Holder på å bygge opp en ny side, med diverse veiledning og info. pluss foto. Jeg kommer tilbake til deg, og da kan du få oppskrift og min nye adresse *smiler*
Varme hilsner til deg fra meg
Birgitte

Malys krok sa...

Gratulerer ned ny, flott kjøkkenmaskin! Det må en jo ha! Jeg har en Borch, som jeg har hatt lenge, og som jeg er godt fornøyd med!
Nydelige tulipaner og spurver lengre ned! Takk for hilsen! -Margit-

Petrine sa...

Gratulerer med Kenwood Major, det var mitt valg før jul også ! Kjekk maskin. Men eg kan ikkje hjelpe deg med oppskrift på knekkebrød :)

Ha en fin dag vidare:)

Petrineklem

Anonym sa...

Tenker nok at jeg heller går for en Admiral, muligens en Oberst, men lite sannsynlig at det blir en kapteinløytnant :-)

Laila -Karin sa...

Du har det morsomt du Håkon.
Nei det blir nok ikke flere kapteinløytnanter. Holt med din far.
Klem fra mamsen

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Jeg fikk maken maskin til jul! Syns den gamle bråkte så fælt. Men, jeg har gitt bort den gamle( er over 30 år), og noen ble veldig glad for den. Kenwood er nok den beste maskinen. Klem Jorunn

Ruths datter sa...

Gratulerer med ny maskin. Jeg har akkurat maken og er kjmpefornøyd med min.
Klem

Lunalu sa...

Grattis med ny maskin - tenk at den gamle varte så lenge!!
Det er lenge siden jeg har bakt brød - her går det i istidbrød fra butikken - og innimellom lager vi i brødbakemaskinen!!
Knekkebrød lager jeg også - det er bare så godt. De blir skikkelig sprøe - men kanskje ikke så porøse!

Ellers har jeg tenkt samme tanken som deg når det gjelder blomsterbed... brukte alt for mye penger i fjor - bl.a. på stauder. Ikke noe stas hvis mesteparten har frosset bort!
men nå... nå er det bare regn og vind - og fryktelig glatt!!!
Ønsker deg en fin uke!
Klem fra LUnalu

GroLinda sa...

Det var et bra valg ;o) Jeg fikk akkurat maken til jul. Veldig fornøyd med den. Håper du finner knekkebrødoppskrift da ;o) Lykke til med den nye Kenwooden og ha en flott uke.
Klem fra Gro :o)

Wenche sa...

Gratulerer med ny kjøkkenmaskin.
Jeg har en 20 år gammel Kenwood major,og er så fornøyd med den maskinen.
Eneste som jeg har ønsket meg,(men ikke har kjøpt)er en ekstra bolle..

Tror det har kommet knekkebrødblanding i butikkene også,muligens Møllerens...

Sier som Rema 1000: Det enkle er ofte det beste...Har ikke prøvd å bake knekkebrød enda jeg,men skal engang;-)

Ha en flott uke..

Mvh Wenche

Karl Halvorsen sa...

Beklager Laila Karin, ikke mye hjelp fra meg her. Men ser at Josimo sier du har gjort et bra valg, stol på det du. Hun vet hva hun snakker om på dette området, føler jeg meg ganske sikker på.

Oppskriftene er jeg helt blank på. Men det er det mange andre av dine lesere som kan hjelpe med.

Nå ligger jeg et par timer etter deg med å innta sengen, det er vel på tide å se om en finner den nå, klokka er passert 03 med snart ti minutter. Så god natt og lykke til!

Smykkas sa...

Gratulerer med ny maskin. Det er et godt valg du har gjort.

Klem

Janne i Fagerlia sa...

Brukte Kenwooden min senest i dag. Denne gang til å bake kjeks. Har faktisk hatt den i over 20 år, og den er fortsatt like bra. Bruker også blenderen som fulgte med ganske mye.

Jeg anbefaler knekkebrødblandingen de selger i matvarebutikkene. Gode og lettvinte knekkebrød.

irina sa...

Det gikk ikke bra .... mista alt jeg...følgere tellere....irina

Bestemor Drillo sa...

Gratulerer med et godt valg!
Knekkebrødoppskrift finner du mange av på nettet! Lykke til!
Klem!

Black Feathers sa...

Bare koselig det. Du har så mange vakre bilder å vise frem og de blir jeg så glad av. ;)
Håper at du får energien din tilbake ;)

Ha en flott dag ;)

bodil sa...

Hei.Gratulerer så mye med ny kjøkkenmaskin.Har jeg også.Kjempe kjekt.Det er det beste jeg har.Slipper å stå å kna tunge deier.Kjekt.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Sigrunn sa...

Hei.Etter at min Kenwood Chef pakket sammen etter 30 år og noen reparasjoner, kjøpte jeg også samme som deg. Angrer ikke på det kjøpet nei.
Her er oppskrift på knekkebrød på min datters blogg,de er kjempegode:

http://madebypetchy.blogspot.com/2009/03/home-made-spelt-crispbread.html

I det siste har hun laget noen lavkarbo knekkebrød som var luftige og helt super når det gjaldt smak. Du skal få den oppskriften også når jeg får den i hende.
Ha en superfin dag

Sigrunn sa...

Fikk sendt over oppskriften på de andre knekkebrødene jeg nevnte. De heter "Nannahs supergode knekkebrød" og er bare supergode og litt luftige. Disse kan jeg spise uten å være redd for å bite istykker tennene mine :)

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214

Jorunn Elizabeth sa...

gratulerer med ny kjøkkenmaskin. Den blir nok god å ha.

sigrid sa...

Ser du har fått litt hjelp..
Ser mange lagar, men har ikkje prøvd sjølv enno..

Fann denne hjå Trine(http://trineblogg.blogspot.com/2010/09/hjemmebakt-knekkebrd.html)


Å lage sitt eget knekkebrød er faktisk ikke så vanskelig. Etter å ha prøvd ulike oppskrifter har jeg kommet frem til denne, som alltid blir vellykket. Finn frem:

4 dl grov sammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1/2-1 ts salt
1 ts honning
6,5-7 dl lunkent vann

Bland alt det tørre. Rør ut honningen i litt av vannet (bruk varmt vann til å røre ut honningen i). Ha all væsken med unntak av 0,5 dl vann oppi det tørre og bland godt sammen. Juster eventuelt med resten av vannet. Du skal nå ha en ganske klissete deig. La gjerne deigen svelle ca 15 minutter, men det er ikke strengt nødvendig.

Fordel deigen på to bakepapirkledte stekebrett. Stryk den jevnt utover med en slikkepott eller lignende. Det er viktig at du stryker jevnt utover, hvis ikke vil noen knekkebrød bli brent, mens andre vil bli rå. Prikk deigen med en gaffel.


Stek knekkebrødene på varmluft ved ca 160 grader. Sett begge brettene i ovnen, på øverste og nederste rille, og bytt plass omtrent halvveis i stekingen.

Stek først knekkebrødene i ca 10 minutter. Bruk pizzahjul eller former til å skjære opp/stikke ut knekkebrød i den formen du vil ha. Sett tilbake i ovnen og stek knekkebrødene til de er ferdige, etter ca en time, dvs ca 1 time og 10 minutter steketid totalt. Sjekk knekkebrødene mot slutten av steketiden. Har du ulik tykkelse på deigen kan det være lurt å ta ut de knekkebrødene som er ferdige, mens de øvrige får stå til de er ferdigstekte.

Brekk knekkebrødene fra hverandre og la de avkjøles på rist. Oppbevares deretter i tett boks.


Lykke til og god helg!