Koselig om du vil følge meg.

søndag 5. juli 2009

Du skal ikke tåle

Dette var dagen jeg skulle skrive et morsomt innlegg, istedenfor så blir jeg så provosert og unskyld utrykket forbanna. Gang på gang kommer dette opp med personer som blir utsatt for nærmest direkte mobbing i form av usmakelige kommentarer . Personer som absolutt må uttale seg negativt. Jeg forstår ikke dette , synes du at en blogg er intetsigende så gå videre eller anstreng deg litt for å finne personen bak. Ikke let etter noe negativt som du på død å liv må kommentere . Ja det er blogger som ved første øyekast kan virke overfladisk. Ikke alle vil blottlegge seg på bloggen , men når de så tar mot til seg så får de en mengde tåpelige kommentarer. Hva gir oss rett til det? Akkurat nå tenker jeg på en spesiel blogg . Hun har mye å stri med og hun har virkelig fått sinn del av uforskammete komentarer. Jeg valgte å ikke linke til henne, men de fleste av oss er innom henne ofte. Går vi inn å leser en blogg så trør vi over en personlig terskel, Det minste vi kan gjøre er å vise respekt. Du er invitert til å ta del i noe av en annens liv , men det gir deg ikke rett til å være uforskammet. Tilslutt noe vi alle bør huske. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

16 kommentarer:

Villmarkstausa sa...

Hei

Du har så RETT så RETT. Den som plager andre trenger hjelp. Desverre har de vanskelig for å innse det;-)
Ha en fin dag,og fint at du bryr deg!

Klem fra fjell og vidde og vaskemaskina;-)

torleif ann karin sa...

Ja du har helt rett!!!
Skjønner det ikke. En kan la være å komentere hvis en ikke har noe positivt å si.
Godt at noen tar det opp.
Ønsker deg iallefall en strålende søndag.

Klem Ann<3

Strikkelines sa...

ja det er sant...særlig når man kan være anonyme , er det jo utrolig lett å snakke lite pent om andre.....håper det e bra med deg....:)

Irenes verden sa...

Er så enig med deg!
Ha en fin søndag videre!

Hilde Heimdal sa...

Det er så sant som det kan bli !!

Så flott å ta opp dette, jeg er så enig så enig!

Har jo akkurat skrevet litt om det på min blogg også. Men det er andre plasser jeg har fått sånne kommentarer da....

Jeg tror det er mye misunnelse og mennesker som ikke har det greit selv som må komme med sånne negative kommentarer.

Men her inne på blogge landet så er det så mye positivt, at jeg forstår ikke hvorfor noen må være ekle...Nå vet jo ikke jeg hvem det gjelder, men jeg må bare si: Ikke heng dere opp med det negative, men ta til dere alle de flotte og gode kommentarene her :))))

Klem Hilde :o)

ralfefarfars paradis sa...

Såå helt enig med deg her!! Hva er det med oss damer, vi kan godt si masse fint- meen- så må vi bare henge på et lite stikk til slutt...vi kan liksom ikke bare være udelt positive- selv om jeg synes det er maange som er det her inne- heldigvis!! Så er det jo også slik at man husker 1 negativ ting så mye bedre enn 10 positive..jeg prøver å finne det positive i alt som skjer, selv om det ikke alltid er enkelt!! En blogg er personlig, og hvis man ikke liker den, er det jo bare å gå forbi i stillhet til neste;)
En interiørblogg er jo heller ikke ment som en dyp blogg om livets mening;)
Ha en flott dag videre!!

Marie sa...

Eg er heilt samd med deg her! Uforståande for meg at nokon sårar med vilje på denne måten. Det går an å klikke seg ut utan å kommentere om ein ikkje synest noko om innlegget.

Eg synest me skal vere varsomme uansett, også om bloggen ser "overflatisk" ut (interiør, handarbeid, hage). Det er eit menneske bak alle slags bloggar. Når eg foreksempel viser bilde frå hagen min er det fordi eg "elskar" blomar, fargar og det som er vakkert. Det er ikkje for å vise andre kor flink eg er, kor mange sorter roser eg har osb. Skjønt tanken har slått meg at det kanskje kan oppfattast slik...
Me har alle våre levde liv på godt og vondt og for nokre av oss er bloggen eit pustehol i ein kanskje vanskeleg kvardag. Me er ulike og nokre er meir opne enn andre. Det er viktig å respektere kvarandre og heller bakke kvarandre opp enn å rakke ned.
INGEN ER BERRE DET DU SER!

Takk for at du tar opp temaet, det kan få oss alle til å tenke oss om.

God søndag :)

Laila sa...

Jeg og ser at hos meg går det i blomster og det jeg er glad i og det som jeg har glede av.
Jeg blir glad av å se vakre blomsterog flotte hager rundt om.
Jeg vet ikke helt hva som fikk meg til å bli sint
i dag . Leste litt rundt om, ser at det er et tema som går igjen og igjen
Jeg har jo vært så heldig å bare truffet på positve bloggere. kan tenke meg hvor ille det kan bli for en person som sliter å få slike ubehagelige komentarer
Jeg er vant med at man skal støtte hverandre så godt man kan og jeg har aldrig tålt urettferdighet.
PS. Jeg fortsetter med mine blomster og mine tanker

Tovepia sa...

Helt utrolig "sykt" at noen bruker energi på å formidle ekle kommentarer her inne; vedkommende kan umulig være helt frisk! Så flott at du engasjerer deg! Håper de snart forsvinner fra arenaen.
Ha en god søndag videre!

Living White sa...

;)
Jeg får vel ikke gjøre annet enn å si meg enig med deg i dette som du skriver. Jeg syns jo det er fint at vi mennesker tenker forskjellig, tenk hvor kjedelig livet hadde vært om alle var like. Men selv om man er ulike trenger man ikke være stygge med hverandre. Man burde nok være litt flinkere til å gå etter mottoet:

Lev hver dag som det skulle være den siste.

Bloggen min har gitt meg mye i løpet av den tiden jeg har holdt på. Ser den har gitt deg også mye. Scrollet meg nedover å leste. Kols er neppe det beste man kan ha men om man gjør som deg å ser det posititve ellers i livet kan det være med å holde en oppe. Syns det er FLOTT at du har funnet hjelp i å blogge. Ser du blogger mye om blomster, jeg skulle ønske jeg hadde en stor stor hage. Jeg elsker nemlig å stelle med blomster. Det er som balsam for sjelen.

GundaM sa...

Hei der Laila, javisst er det masse forskjellige mennesker her inne og jeg skjønner ikke vitsen med å legge igjen spor i en blogg en ikke liker. Kun for å være ekkel.
Er inne hos min lille søte nieses blogg innimellom og ejg må si jeg skjønner ikke hun tåler all den dritten hun får i kommentarfeltene sine og ser de andre tenåringsbloggene er like ille.

Vel, nok om ekle tinger.Håper været i Bergen er like fantastisk flott som her!!!

irina /Alex sa...

Heisnn !!
Så snill du er til Gjertrud da.
Er dessverre ikke ening med henne bestndig, men den siste kommentren var rett og slett stygg !!

Slutt å lese sier jeg !!

Håper du har det bra du din superblogger !!

klem

Frida,s side sa...

jeg regner med at det er samme blogg som jeg datt over i går. Jeg er er mer enn trist for jeg trodde ikke en mobba her inne . Så alt for mange av oss har vært borte i dette, Jeg er 100% arbeidsufør pga en sjef sokm ikke tålte at jeg hadde rett og brukte barnet mitt mot meg. Blogglandia er plutselig blitt et mindre trygt sted å være. Så kan en være enig eller ikke i hva noen skriver men er en så uening så finner en seg andre å lese . Innleggeet i dag var sjofelt , særlig fordi det gir seg ut for å være "hjelpsomt" . Selv fok som nok er tøffe ,får nok en dag...vi har alle et enormt ansvar når vi slenger ut en som kommentar , ikke alle tør vise den frem som denne bloggern gjorde ,

Laila sa...

Du har helt rett Frida ,vi tenker på den samme og andre , spesielt ungdommer. Det er utrolig hva de kan lire av seg .
Men jeg tror nok ikke du har noe være redd for her.
Som sagt det jeg selv har opplevd her har bare vært positivt.
Jeg har ikke særlig mye tilovers for folk som leser blogger som en eller annen form for sosialpornografi, for så å komme med ondskapsfulle kommentarer.
Vi må lære oss til å se forbi dem og forstå at det er folk med store problemer som holder på slik

Mor og datter sa...

Hei!
Er helt enig med deg!! Skjønner ikke at noen kan være så ond! enten så har dem ikke noe å gjøre, eller så er det rett og slett kun for å være ekkel! Har ikke fått med meg noe av disse kommentarene, off!! Liker ikke at det skal være sånn. Har gjort sånn at jeg må godta alle kommentarene jeg får, tilfelle jeg får noe slemme kommentarer..
Bra at du tar opp dette, blir provosert selv!!
klem

Stubbetufsa sa...

Jeg er helt enig med deg, Laila! Jeg har noe til deg på min blogg!