Koselig om du vil følge meg.

tirsdag 21. juli 2009

De dreper måser , gjør de ikke?

Jeg blir ikke ofte sint , men i dag er jeg det. Jeg er frustrert og oppgitt over hva enkelte naboer kan finne på . Måseparet som jeg har skrevet om tidligere, og som fikk reir ødelagt og egg knust klarte likevel å få seg unger. Så nå er min nabo på jakt i gjen . Her skal det drepes, ungene altså . De plager ham , så først forsøker de å forgifte dem med gamle tabletter, Når ikke det funker ja da skal det hardere metoder til. Her plages formannen med beskjed om at han må drepe dem, hvilket han selvfølgelig ikke gjør. Jeg vet ikke med vilken rett denne personen, som er ekstremt kristen ,kan tillate seg det han gjør. Det er jo bra det ikke er barn her , for hjelp de lager lyder og hva gjør vi da?avliver dem? Måser er vakre fugler , jeg kan være enig i at det er et irritasjons moment vist man lar seg irritere.Men disse fuglene er her en liten stund og det er både intresant og spennende å følge dem .Se hvordan de tar vare på ungene , passer på og lærer dem å fly. Det er ikke unskyldning for å drepe uskyldige dyr. Skulle man drepe alt som iriterer ja så hadde jeg hatt en nabo mindre. Måsene har trekt inn over fra sjøen, Det gjorde de for rundt om tredve år siden. Så istedenfor å irritere seg kan man glede seg over at man har et yrende variert dyreliv rundt seg , at man er i stand til å høre lyder , leve i frodig natur og ikke i et goldt dødt lanskap . Min nabo som bor i etasjen over meg har drevet en inntens virksomhet på morgenkvisten , Det fores med brødskiver som han putter sterke piller i. Han reklamerer for sin kristne tro og skal frelse oss alle, men som det er med alt som er ekstremt så er det hans tro som gjelder. Vi som bare har vår barnetro vi kommer lukt til helvete. Jeg kan ikke finne noe form for kristen tro hos denne personen , og jeg håper den himmelen han venter å komme til er gold kald og fri for dyr og lyder. puuuh... Det var dagens utblåsing fra meg . Det går langt mellom hver gang ,men når det gjelder dyr og fugler da kan jeg bli eksplosiv

22 kommentarer:

Fridas side sa...

god morgen igjen
noen er håpløse .
Vi hadde måke invasjon jeg vet ikke om måse og måke er det samme . MEn de raidet den bortreiste naboens kirsebærtre. Men ingen hentet hagla av den grunn, Vi gikk og spiste resten etter på og flirte litt og sa nå kan vi skylde på måkenene( har lov spise de altså ) ,Men det virker ikke veldig kristent , dessuten kan du melde han det er ikke lov faktisk ,naboen skøyt katten til mor og påsto han trodde det var løskatt , den hadde klart dra av båndet , han fikk 5000 i bot. og hva om et barn får tak i brødskivene med pålegg . eller pillelegg . En kan ikke bare la sånne ture frem , jeg kjenner jeg blir sinna . Her er måker kråker som spiser bær , og rådyr som som tar bær roser osv men vi legger da ikke ut gift, ja vi ta morder snegeler . Selv musa er fredet den går inne her enda fra i går.
Hilsen en med bart ;O)

Villmarkstausa sa...

Det er en dyrevernsak. Ingen har lov til å forgifte uskyldige dyr. Og skyte opå denne tida er strengt ulovlig!! Ikkew jakttid nå dom fuglene har unger...Det er bare viltnemda som har lov til det. Meld ham!!

Du har loven på din side, men kontakt vilt-nemda om rådførst!!

Bestemor Drillo sa...

Det var en god utblåsning tenker jeg!

hverdagsgodteri sa...

Enig med Villmarkstausa! Ring både Viltnemnda og Dyrevernet og hør hva de sier. Det høres jo sykt og veldi ulovlig ut!

Mira sa...

Huff! noen folk er sånn, og så skal dei helst skryte av det også.Hadde en tufs her i dag som sa at eg kunne jo bare ta en sau å hive på grillen. Vet jo at sauer er mat men for oss er dei kjeledyr også, Er redd for at noen skal komme å stjele seg et lam. Fordi dei er så folkekjære, vant med klapp og kos.Klem

Spurven sa...

Meningsløst dyreplageri å legge ut gift, det er farlig og kan umulig være lov!

Hvorfor er vi mennesker ikke snille med fugler og dyr, tro?!

Er vi blitt avstumpet og uten følelser? Hvorfor sier mange; Det er bare en katt! Den klarer seg selv, sier de og forlater stakkaren i dager og kanskje uker..

Men for at slik grusomhet skal ta slutt, må man sette fokus på det. Åpne øyne og hjerter for at fugler og dyr - ja til og med fisk - føler smerte og redsel. Vi skal ikke plage dyr - de har vern og de behøver noen som sier fra.

Hvor lite det enn virker, kan vi enkeltmennesker gjøre en forskjell. Vi kan si fra.

All støtte til deg som tar opp dette!

Klem fra meg.

ralfefarfars paradis sa...

Jeg er kristen selv, men måsen lar jeg være i fred;) Det som jeg synes er skummelt er de tabeletten han putter i maten, det kan jo være at andre dyr får tak i dette, selv om måsen av mange blir sett på som et problem- så er det ikke han som skal gjøre noe med det- da vi var små tok vi barna i byggefeltet vare på en måse som hadde brukket vingen sin og stelte den til den kunne bli sluppet fri igjen. Husker vi tok den med i fjæra så den skulle få et lite bad. Matet måsene gjorde jeg også;) Jeg er skeptisk til folk som ikke liker dyr- liker de dyr så er de stort sett snille også;)
Håper du finner en grei løsning på dette-kanskje du kan snakke med formannen og si hva du mener i denne saken, og det er sikkert ikke så dumt å høre med dyrevernsnemda, selv om jeg vet at det ofte skal mye til før de gjør noe- så er det kanskje ikke slik der du bor.
Lykke til!!

Laila -Karin sa...

Jeg og er kristen i den forstand at jeg har min barnetro. Men jeg klarer ikke ekstrem kristendom eller ekstrem sekter hvor alt er svart og hvitt. At det man gjør av gode ting er for å sikre seg en plass til det som måtte komme etterpå. Han liker dyr, men bare utvalgte . Mennesker, ja de som lar seg påvirke av hans meninger og ikke har en annen hudfarge. For meg er ikke dette kristendom . Gode gjerninger gjør man fordi man har glede av det, personer fordi det føles godt og riktig , ikke etter tro og hudfarge.
Å se voksne folk kaste stener etter små fugleunger blir for meg helt sykt.

MajorogMeg sa...

Dette må du melde til dyrevernet. Fysj hva enkelte finner på!!!!!!

irina /Alex sa...

Si det til han !! kanskje han klapper igjen den store morderiske munnen sin som er like ille som mæseskrik.
Si det å til han !!

Uff liker ikke å høre at du er så savk at du er svimmel.
God bedreing min venn !!

Monicas sa...

heisann,..takk for koselig besøk....uff...så uhyggelig og uverdig det du beskriver....hm..godt vi er forskjellige...å barnetroa mi har jeg.....:)...enig med innleggene over

Lunalu sa...

Hei og tusen takk for at du legger igjen så koselige kommentarer hos meg!!!
Jeg leste nettopp måse-innlegget ditt, og er enige med dem over. Her var jammen en utblåsning på sin plass! Putte piller i mat....galskap!!!
Ønsker deg en fin tirsdag!
Klem fra Lunalu

Marie sa...

Dette må du melde til dyrevernet! Alle dyr er freda i den perioden dei har ungar. Dessutan er det heilt horribelt å forgifte dei. Her hos oss har me husdyr og det hender at dyr er så sjuke at dyrlegen ikkje kan redde dei, då er avliving det einaste rette. Dette blir då gjort kjapt og effektivt slik at dyret ikkje skal lide.
Det denne mannen gjer er iallefall lite kristeleg. Eg er sjølv kristen og ser med stor ærefrykt på skaparverket, dyr og fuglar inkludert.

Ofte er det sånn at me ergrar oss, men ønskjer ikkje å blande oss inn. Sjølv om me kanskje ikkje skal samanlikne dyremisshandling med barnemisshandling er det ofte slik at mange veit, men ingen gjer noko med det... Så meld ifrå for måkane si skuld. Det er godt at menneske som deg "med hjarte på rette staden" oppdagar det.
Lukke til :)

Klem :)))

Laila -Karin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Living White sa...

Jeg er enig med deg, du ser det på en fantastisk bra måte. Jeg ble plaget av måser her om natta, å det tror jeg er 1 gang jeg lar meg irritere. Men de holdt på lenge....MEN det bor mye godt i meg også skjønner du, les bare denne historia nederst:

http://whitesense.blogspot.com/2008/07/tilbake-til-det-kalde-nord-igjen.html

M sa...

Det er det værste jeg har hørt L-K!
Det kan jo ikke være lovlig?
Lurer på hva dyrebeskyttelsen hadde sagt til dette?
Jeg synes av og til det er skummelt å gå tur, når fuglene dukker ned etter deg for å beskytte et rede i nærheten....men å gjøre noe sånt er jo helt hjerterått, for en slamp av en nabo.
Jeg foreslår en anonym hilsen på
døren. Heng Hitchcockfilmen "The birds" på hanken..........hehe.
Klem,M

ralfefarfars paradis sa...

Kaster han stener etter de stakkars fugleungene? Du kan jo minne han på at den som er uten synd kan kaste den første sten- burde bli stopp på stenkastingen da!! Mannen er tydeligvis rabiat- ja jeg hadde gått til angrep på han tror jeg, blir sjelden sint, men når det skjer så må jeg bare si ifra!! Folk som plager dyreunger- huff og huff og huff!!

GundaM sa...

Så trist å lese, den naboen skulle ha flytta for lengst spør du meg. et sted uten fugler og naboer, helst i en laaang svart tunell. HUff, blir så sjokkert nåe en hører om slikt.

Selv ville jeg ringt politiet, uten tvil. Mannen kan anmeldes, vi må bli flinkere til å si ifra!

Finnes det noe mere naturlig enn et fuglepar som mater sine søte små som sakl føre slekten videre;)
Nei Laila, stå på. Ring avisa forresten!!! Tusentipset;D

Og mennesker som ikke liker dyr eller litt leven er utrolig fattige spør du meg.

Nattaklem

torleif ann karin sa...

Herregud sier jeg bare!!! Dette er faunakriminalitet på det værste. hekkende fugler har krav på å være i fred i hekketiden, uansett art...
Jeg tror jeg hadde blitt så forba.... at jeg hadde sagt det til han. Nå er det ikke det at jeg er så kristen, men hvis det finnes en Gud, så er han da vel like glad i fuglene også.
Det bør iallefall han som er "så" kristen tenke på!!!

Blir arg av sånne folk.

Mener også at dette er en dyreværnsak.

natta til snille deg Laila.

Klem fra meg <3

Laila -Karin sa...

Det er tatt tak i dette . formannen har snakket med de det gjelder,
For det må en gang ta slutt . Jeg støk min tidligere komentar , Nå er dette en sak for styret , og det å anmelde ham er vanskelig Haner eks, politi. men viltnemda kan og skal innvolveres

Villrose sa...

Forgifte fugler! Imot både lovverk og vanlig anstendig oppførsel og moral/folkeskikk.

En ekstrem type, som tydligvis ikke er fornøyd med skaperverket.

Sånne folk må rett og slett stoppes når de går over streken.

Anonym sa...

Jeg måtte bare inn igjen og se om du hadde kommet med noen oppdateringer,)

Vel, en kontrollfrik som dette er vel ikke en enkel sak...

KOm bare på en person jeg pleier ha i hagen her innimellom; Æsj, må du ha alle disse svære trærne overalt, de skygger for sola!! Da reiser jeg meg opp og sier vi flytter bordet og stolene og setter oss i sola!!Der er det jo altfor varmt stakkar...

Vel, ha en fin dag!

GundaM